Danish Living – Design in Transition
26/01 2022

I juni 2023 holder vi hos Bruun Rasmussen en storslået designauktion på tværs af landegrænser i samarbejde med Bonhams’ globale netværk af auktionshuse. Her sætter vi spot på den enestående danske designtradition – og søger netop nu indleveringer til auktionen. Deadline for vurdering og indlevering er den 17. april.

På den Traditionelle Auktion i København til juni kommer vi til at præsenterer et stort udvalg af dansk design og kunsthåndværk. En formgivning, der gik hen over verden fra 1940 og frem. Denne stærke danske designtradition dannede grobund for en udvikling i måden at indrette sig på og nåede sit klimaks hen mod slutningen af 1960’erne. I en tid hvor arkitektur, livsformer, familiestrukturer og økonomiske konjunkturer var under forandring. Nøgleordene her var kvalitet, håndværk, holdbarhed og naturens lys, materialer og farver. Denne særlige danske måde at indrette sig på står som indbegrebet af “dansk hygge” og ”New Nordic” og har de seneste år opnået fornyet interesse hos design- og indretningsentusiaster over hele verden.

Vil du sælge på auktionen?

Auktionen ”Danish Living – Design in Transition” er resultatet af et tæt samarbejde mellem os i Bonhams’ globale netværk af auktionshuse. Vi har netop nu indledt eftersøgningen af designklassikere og kunsthåndværk, der passer ind i denne indretningstrend og fortælling om dansk designhistorie. Auktionen bliver markedsført på tværs af vores mange platforme og kommunikationskanaler for tusindvis af passionerede kunder over hele verden. På den måde kan vi opnå markedets højeste hammerslag.

Ligger du inde med noget fra den stærke danske designtradition, som du gerne vil sælge på auktion, hører vi meget gerne fra dig med henblik på en vurdering foretaget af vores mest kompetente designspecialister på tværs af auktionshusene. Se kontaktinformationer nedenfor eller benyt vores onlinevurderingsservice.

Tema: Danish Living – Design in Transition

Fortællingen om dansk design tager ofte afsæt i de frugtbare og skelsættende parløb mellem dygtige møbelsnedkere og kreative møbeldesignere, der med udgangspunkt i teorier formuleret i 1920’erne og 30’erne vandt indpas efter 1945. Årene, hvor Europa var ved at komme sig over rædslerne fra anden verdenskrig. Erfaringerne fra krigen førte til et ønske om at reformere samfundet og skabe en bedre verden for menneskeheden. Viljen til forandring bundede både i et politisk, ideologisk og økonomisk behov, og der blev indført nye programmer for boliger, uddannelser og velfærd i Danmark. Det førte til en kreativ eksplosion hos de danske møbeldesignere, der ville skabe nye løsninger for møbler og måder at indrette sig på tilpasset det moderne liv. Der herskede en udtalt optimisme i designernes frembringelser i disse år, og de skabte nogle af historiens største møbelikoner og satte dansk design på verdenskortet. Mange af periodens møbler var kostbare som følge af eksotiske materialer og tidskrævende håndværk, men trods en generel sparsom økonomi i samfundet var forbrugerne ivrige aftagere.

Efterhånden som efterkrigsårene gik, ændrede behovet sig, når det gjaldt boligformer og indretning. 1960’erne betød økonomisk fremgang, og kvinderne indtog arbejdsmarkedet. Det medførte nye familiestrukturer og skabte ændrede måder at leve på. Forbrugerne blev mere kritiske, og der opstod nye trends og en mere selektiv tilgang til, hvad man som menneske havde brug for at indrette sig med. De små lejligheder fra efterkrigsårene var trænge, og mange flyttede i mere rummelige enfamilieshuse i forstæderne tættere på naturen. Som altid – når samfundets strukturer og tankemønstre ændrer sig, følger indretningen af vores hjem med.

Tilmeld nyhedsbrev

Sed ut perspiciatis unde omnis iste natus error sit voluptatem accusantium doloremque laudantium, totam rem aperiam, eaque ipsa quae ab illo inventore veritatis et quasi architecto